La comarca

Pineda de Mar es troba ubicada a la zona nord a la comarca del Maresme (www.costadebarcelonamaresme.cat), molt propera a importants centres culturals o turístics, com Barcelona (www.bcn.es), Girona(www.ajuntament.gi) o Montserrat (www.abmontserrat.es).

Però, molt més a prop de la nostra vila es poden trobar alternatives de lleure molt diverses i interessants. Des de Pineda de Mar, és possible accedir, per exemple, a les següents poblacions en tren, en un trajecte que no dura més de quinze minuts:
 

  • Calella (www.calella.org) compta amb una important oferta gastronòmica i Vista de la platja de Calellacultural, i platges adequadament equipades (una de les quals és dedicada al naturisme). Celebra el seu mercat setmanal els dissabtes. A més, gaudeix d'una animadísima vida nocturna, la qual cosa la converteix en un destí atractiu per als més joves, que poden traslladar-s'hi en tren, en taxi o fins i tot a peu.

  • Sant Pol de Mar (www.santpol.org) ha conservat un entorn típic de poble mediterrani, i és per tant, una població ideal per ser descoberta tot passejant. Compta, a més, amb una esplèndida, oferta gastronòmica, que inclou un dels més reputats restaurants de Catalunya (el Sant Pau).

  • Canet de Mar (www.canetdemar.org) disposa de una destacadísima colecció d'edificis d'estil modernista, organitzats en una ruta que permet fer-se una idea de la bellesa d'aquest estil arquitectònic, de tanta importància en la Catalunya de començaments del segle passat.

  • Arenys de Mar (www.arenysdemar.org) Altar barroc de l'església d'Arenys de Marcompta amb un port de pescadors i un altre esportiu, i per tant, amb alternatives gastronòmiques i esportives molt destacables, i a més, una esplèndida església amb un altar barroc.

  • Santa Susanna (www.stasusanna.org) és una població veïna de Pineda de Mar, i les platges d'ambdòs municipis formen un espai continu. Es pot accedir al seu passeig marítim, amb diverses ofertes lúdiques i de diversió nocturna, en només cinc minuts en tren, o fins i tot, caminant.

  • Malgrat de Mar (www.ajmalgrat.es) disposa també d'una bona oferta lúdica, la majoria disposada al llarg d'un passeig marítim que a l'estiu es transforma en un veritable centre d'animació. El nucli urbà compta també amb alguns restaurants destacables, i els dijous celebra el seu mercat setmanal.

  • Una mica més allunyats de Pineda de Mar, però encara accessibles mitjançant tren o combinació de tren i autobús, podem destacar els següents municipis: Blanes, amb el seu port mariner i el seu jardí botànic (mercat els dilluns); Lloret de Mar i la seva famosa vida nocturna (mercat els dimarts);Tossa de Mar i el seu nucli medieval; Palafolls, amb un complet parc aquàtic (Marineland), Tordera i el seu animat mercat dominical; Caldes d'Estrac i la seva oferta gastronòmica i de turisme termal, etc.

També resulta destacable la proximitat de la Costa Brava, on es pot accedir mitjançant vehicle privat, o la resta d'ofertes culturals i lúdiques de les províncies de Barcelona i Girona (entre les que destaca Figueres i el seu museu dedicat a Dalí). I tot aquest ventall de possibilitats, sense allunyar-nos no més de dues hores de Pineda de Mar.

En resum, tot un complet panorama de alternatives per a gaudir d'unes vacances al vostre gust, i sempre a l'abast de la mà.