El clima

Pineda de Mar gaudeix d'un temps típicament mediterrani, amb estius calurosos, encara que no extremats, i hiverns temperats. La temperatura mitjana es situa als voltants dels disset graus, la qual cosa converteix a la vila en una destinació agradable en tota època de l'any.

Durant els mesos de juliol i agost el termòmetre es situa en unes màximes que superen lleument els 30 graus, circumstància que afavoreix el gaudi del sol i de la platja sense haver de patir una calor excessivament rigorosa. Pel contrari, a l'hivern la temperatura només en comptades ocasions baixa dels cinc graus i fenòmens com boires, gelades, calamarsades o precipitacions de neu són veritablement escasos.

Els mesos més plujosos acostumen a ser els de la tardor, i les precipitacions quasi mai adopten forma de tempesta, cosa que afegida a la suavitat de l'orografia pinedenca evita l'existència de rierades, abundants en altres poblacions properes. La protecció que proporciona la Serralada Litoral, d'altra banda, permet que la vila no pateixi tampoc ventades excessivament agressives.

En resum, les temperatures agradables i la gran quantitat d'hores de sol de les que Pineda de Mar frueix, la calidesa de la seva primavera i de la seva tardor, la frescor reconfortant dels seus vespres d'estiu, converteixen la vila en un indret ideal per a realitzar activitats a l'aire lliure quasi tots els dies de l'any.