L'Ajuntament de Pineda de Mar i els alumnes del Pla de Transició al Treball impulsen la 4a Cursa Jove

20 de Febrer de 2019

La presentació es realitzarà dimecres 27 de febrer a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La cursa està programada per diumenge 31 de març. Aquest any la recaptació íntegra de les inscripcions de la cursa va destinada a la Fundació Josep Carreras.

El proper dimecres 27 de febrer a les 12 h. està programada la presentació de la 4ª Cursa Jove de Pineda de Mar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda. A l’acte està previst que hi intervinguin l’alcalde Xavier Amor, la regidora d’educació Sonia Moraleda, i els alumnes del Pla de Transició al Treball En Seedy Dem Njie i La Ekram Karrich, dels cursos d’auxiliar en muntatges i d’auxiliar en vendes respectivament.

 

 

 

El 31 de març és la data prevista per a la celebració de la 4ª Cursa Jove de Pineda de Mar. Aquest esdeveniment esportiu enfocat al públic juvenil té com a principal característica que s’organitza per joves, donat que la cursa està impulsada amb la implicació directa dels alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Pineda de Mar, que tenen participació activa en totes les fases prèvies de l'organització i que, amb el suport del professorat, s’encarreguen de tota la logística necessària per a la celebració de l'activitat. De fet, els joves alumnes del PTT van ser responsables, fins i tot, de crear el mateix logo de la cursa, que s'ha mantingut des de la 1a edició.

 

Les inscripcions a la cursa, en modalitat de 5 o 10 quilòmetres, ja estan obertes i es poden realitzar de forma on-line a través de www.gesport.cat. També s'acceptaran inscripcions presencials el mateix dia de la cursa, una hora abans, al mateix punt de sortida, ubicat a la Platja dels Pins de Pineda de Mar.

 

Cursa solidària amb la Fundació Josep Carreras

 

L’acte a la Sala de Plens també comptarà amb la presència de Pablo Menéndez, investigador de la Fundació Josep Carreras, ja que la recaptació íntegra de la cursa aquest any va destinada a aquesta fundació. En aquesta quarta edició, com a novetat, està previst incorporar EL DORSAL 0, amb el que tothom que vulgui participar de la cursa i de la seva causa podrà fer una aportació sense necessitat de córrer. Es farà també una presentació de la fundació que, des de fa més de 30 anys treballa per a la investigació i la cura de la leucèmia.

 

Projecte de vinculació de l’esport amb l’educació i la solidaritat

 

La Cursa Jove de Pineda de Mar és un projecte que combina diverses vessants d'actuació en vincular l’esport amb educació i solidaritat. Per una banda, és una activitat d'impuls als hàbits saludables, ètics i cívics dels joves pel que fa a la seva participació en activitats de lleure i esport. Per altre, pretén tenir una vessant educativa vinculada al PTT del municipi.

 

El PTT és un programa de formació inicial per a la inserció laboral de joves d'entre 16 i 21 anys que hagin deixat l'ESO sense obtenir el títol, organitzat per l'Ajuntament de Pineda de Mar i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. En el cas de Pineda de Mar, es compta amb dues modalitats: una d'auxiliar en muntatges d'instal·lacions elèctriques, aigua i gas; i una altra d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Els alumnes reben una formació general i professionalitzadora, i també realitzen pràctiques en empreses i comerços de Pineda i voltants. Des que es va posar en marxa l'any 1998, s'ha format a uns 30 alumnes cada curs, aproximadament, i a nivell de resultats s'ha aconseguit que el 86% dels joves participants reconduïssin la seva trajectòria en l’àmbit educatiu i professional.

 

Aquest projecte ha estat guardonat amb el certificat de reconeixement del Banc de Bones Pràctiques de Governs Locals, per part de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, destacant que es vinculi l'organització d'un esdeveniment esportiu amb un treball d'educació i els impactes positius que això ha produït als joves del PTT, com per exemple la millora de la capacitat organitzativa, l’autoestima i els hàbits saludables.

 

En aquest projecte hi col·laboren de manera transversal diverses regidories de l'Ajuntament de Pineda de Mar com són Joventut, Esports, Educació i Salut. A més, es compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Susanna i amb el suport tècnic de l'empresa "Gesport", especialitzada en gestió esportiva.

Fitxers adjunts:

DocumentMida
20190220_Cursa_Jove.jpg1011.72 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir