Mesures de prevenció de les plagues que afecten els pins del Maresme

3 de Novembre de 2016

Consulteu aquí els protocols d'actuació pels pins situats en sòl forestal i en sòl urbà

L'Ajuntament de Pineda de Mar continua treballant, conjuntament amb la resta d'administracions, per a la prevencio de les plagues que afecten els pins de la comarca. Una part significativa de les pinedes del Maresme, especialment les de pi pinyer (Pinus pinae), presenten un estat fisiologic preocupant, amb molts arbres en mal estat o morts.

El pi pinyer es l'especie dominant als boscos del Maresme. Ocupa 6.500 hectarees de les 24.969 Ha forestals de la comarca (el 26,43%). Aquesta especie ha sigut molt sensible a les situacions d'estres hidric generades per les sequeres prolongades i les onades de calor. A mes, pateix molt directament la competencia de les alzines i roures. La suma de tot aixo l'ha debilitat i l'ha deixat mes vulnerable a l'atac de plagues. S'han detectat afectacions per processionaria, per dues especies d'escarabat Tomicus (Destruens i Pinniperda) i pel fong Thyriopsis Halepensis.

Aquest cumul de circumstancies esta provocant la mort de centenars de pins pinyers amb la consequent perdua de valor paisatgistic i de produccio forestal (fusta i pinyes) i l'augment de risc d'incendi forestal.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentacio de la Generalitat de Catalunya, la Diputacio de Barcelona, el Consell Comarcal i els Ajuntaments del Maresme treballen conjuntament per posar fre a la situacio dels pins.

En els dos documents adjunts s'informa dels protocols d'actuacio pels pins situats en sol forestal i en sol urba.

Font: http://www.ccmaresme.cat/document.php?id=11766

Fitxers adjunts:

DocumentMida
Protocol d'actuació pels pins situats en sòl urbà.pdf1.02 MB
Protocol d'actuació pels pins situats en sòl forestal.pdf922.58 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir