L’Ajuntament de Pineda rebaixa l’IBI, per segon any consecutiu, i manté la congelació de la resta d’impostos i taxes per al 2017

27 de Octubre de 2016

L’Ajuntament impulsarà la tarifació social dels tributs municipals

L’Ajuntament de Pineda de Mar rebaixarà l’impost de béns immobles (IBI) i mantindrà la congelació de la resta d’impostos i taxes per al 2017 amb la voluntat de no incrementar la pressió fiscal i amb l’objectiu que els ingressos garanteixin la prestació dels serveis municipals a la ciutadania. El ple d’avui dijous (19.30 h) tractarà la modificació de les ordenances fiscals que, un any més, inclouen exempcions i bonificacions de caràcter social d’impostos i taxes. En aquest sentit, l’Ajuntament impulsarà la tarifació social dels tributs municipals perquè els ajuts siguin més justos socialment, aplicant criteris de renda de la unitat familiar o de convivència.

L’IBI tornarà a baixar l’any que ve a Pineda, la qual cosa suposarà una reducció mitjana dels rebuts del 15% en relació amb els rebuts de l’IBI de fa dos anys. L’Ajuntament ha demanat al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas (Gerencia Regional del Catastro) l’aplicació del coeficient d’actualització del 0,92 als rebuts, de manera que, per segon any consecutiu, es reduirà la base de càlcul de l’IBI i, per tant, es rebaixarà el rebut de l’IBI i de tots els impostos que fan servir, com a base de càlcul, el valor cadastral de l’IBI (impost de la renda, de patrimoni, de successions, de donacions, etc.).

L’Ajuntament continuarà bonificant l’IBI a les persones amb dificultats econòmiques i càrregues familiars, amb la novetat que en la convocatòria d’ajuts es bonificarà l’IBI i la taxa de recollida d’escombraries, responent a la voluntat municipal d’anar cap a la implantació de la tarificació social dels tributs.

Com a novetat, l’Ajuntament bonificarà el 95% de l’IBI dels pisos inclosos en bosses de lloguer social i també aplicarà l’exempció del 95% de l’IBI dels immobles on es desenvolupin activitats culturals o educatives (llibreries, acadèmies, sales d’art, teatres...) per facilitar la creació de llocs de treball i promoure la cultura com a recurs per combatre l’atur i per a la millora dels resultats acadèmics.

També es prenen mesures per afavorir el medi ambient: es bonificarà fins a un 20% el pagament de la taxa de la brossa domiciliària de l’habitatge habitual a aquelles persones que utilitzin la deixalleria municipal, segons els residus i quantitat d’aportacions que realitzin, fomentant així el reciclatge a partir de l’ús gratuït de la deixalleria municipal. També l’impost de vehicles de tracció mecànica incrementa la bonificació del 50% al 75% dels vehicles menys contaminants.

L’Ajuntament ha iniciat converses amb Sorea amb l’objectiu de rebaixar l’import del mínim en el rebut de l’aigua que paguen els comerços.

L’equip de govern va demanar propostes als grups municipals de l’oposició que han fet una cinquantena d’aportacions de les quals el 75% han estat acceptades parcial o totalment i s’han incorporat a les ordenances fiscals.

Les ordenances fiscals és un dels punts de l’ordre del dia de ple municipal ordinari d’octubre que se celebrarà avui dijous a les 19.30 a la sala de sessions de l’Ajuntament de Pineda (podeu consultar l’ordre del dia del ple en el document adjunt)

Fitxers adjunts:

DocumentMida
Ordre del dia Ple octubre Ajuntament de Pineda de Mar.pdf135.73 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir