L’Auditori de Pineda acull avui la X Jornada d’Àrees Bàsiques de Salut organitzada per l’Institut Català de la Salut a Girona

19 de Octubre de 2016

200 professionals d’atenció primària comparteixen experiències en projectes de salut comunitària a Pineda de Mar

Uns 200 professionals d’atenció primària comparteixen avui dimecres les experiències que han posat en marxa als seus respectius centres relacionades amb la salut comunitària. La trobada se celebra a L’Auditori de Pineda, en el marc de les X Jornades d’Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Girona, organitzades per l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, que enguany tenen el lema “Treballem tots per la salut”.

La inauguració a les 9 h va a càrrec del gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Pineda, Carme Aragonès, i de la directora d’Atenció Primària de l’ICS Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària, Sara Rodríguez. A les 13 h es formularan les conclusions i es passarà a l’entrega de premis de la Jornada. La cloenda va a càrrec del director de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, i de la directora gerent de l’ICS, Candela Calle.

Les experiències que s’exposen durant la sessió seran el model d’atenció a la pobresa extrema, a càrrec de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Santa Clara de Girona; la promoció d’hàbits saludables en noies de la comunitat gitana portuguesa, un projecte que exposa l’EAP Montilivi - Vila-roja de Girona; el programa de prescripció social que s’aplica a l’EAP Pineda de Mar; la campanya de promoció de la felicitat com a símptoma de salut, a càrrec de l’EAP Taialà de Girona; l’abordatge comunitari que es duu a terme a l’EAP Sils - Vidreres - Maçanet de la Selva per combatre l’absentisme escolar en un institut d’ensenyament secundari, i la promoció de la lactància materna que es realitza a Tordera.

Durant la trobada, l’Agència de Salut Pública també presenta algunes de les seves línies de treball, com són la promoció de la dispensació responsable d’alcohol i el projecte COMSalut que s’ha posat en marxa en alguns centres d’atenció primària de Catalunya, entre els quals hi ha Pineda de Mar i Salt.

El programa Nen@s en moviment, que potencia els hàbits saludables entre la població infantil i que aquest any ja estarà implantat a 22  àrees bàsiques de salut de la Regió Sanitària Girona, és un dels altres grans projectes que es presenten durant la X Jornada d’ABS avui a Pineda de Mar.

Font: http://icsgirona.cat/ca/noticies/icsgirona/1044

Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir