III Festival Internacional de curtmetratges CINEMART a Pineda de Mar, del 29 de juny al 2 de juliol

20 de Juny de 2016

Inauguració el 29 de juny a les 22 h a la Plaça Espanya, amb l'estrena de 'Major, 57' curtmetratge sobre Sara Llorens i Manuel Serra i Moret

El regidor de Cultura, Esport i Salut de l'Ajuntament de Pineda de Mar, Santiago Macip, acompanyat de Raimon Miranda i Josep Martin, membres de l'entitat Cinemart, han presentat, aquest migdia en roda de premsa, el III Festival Internacional de Curtmetratges CINEMART que se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol a Pineda. Un total de 1.105 curtmetratges de 50 països s'han presentat al festival d'aquest any, segons han explicat els organitzadors, dels quals 30 curtmetratges han estat seleccionats per aquesta edició.

Satiago Macip s'ha mostrat satifet per la repercusió internacional de Cinemart i pel fet que aquest any el festival també comptarà amb les noves instal·lacions de L'Auditori, estrenat el 23 d'abril passat, en el qual es faran les projeccions dels curtmetratges. El regidor de Cultura ha destacat el nombre de persones implicades en el festival i, en especial, a l'acte d'inauguració que comptarà amb la participació en directe de l'Escola Municipal de Música de Pineda.

L'acte d'inauguració de Cinemart serà dimecres 29 de juny a les 22 h a la Plaça Espanya, amb la projecció de curtmetratges seleccionats, la presentació de la programació del festival i l'estrena de 'Major, 57' curtmetratge sobre Sara Llorens i Manuel Serra i Moret. L'organització ha anunciat avui que es vendran còpies en DVD al preu de 5 euros i que treballen amb la idea de fer un llargmetratge (de 90 minuts) dedicat a Manuel Serra i Moret.

Una de les novetats d'aquesta tercera edició de Cinemart és 'el poble convidat' amb l'objectiu de fer un homenatge als pobles que treballen per al cinema. Pallejà és la població convidada i presentarà el curtmetratge 'Tot el que necessiten és amor', dirigit per Xavier Porta i que va ser rodat entre Pallejà i Pineda que es podrà visionar dijous 30 de juny a L'Auditori.

Divendres 1 de juliol a les 20.30 h es projectarà 'Hijos de la Tierra' del director Patxi Uriz, veí de Pineda i guanyador del Premi Goya 2016 al millor curtmetratge documental. La cloenda del festival es farà dissabte 2 de juliol a les 21 h a l'Auditori amb el sopar i l'entrega de premis als curtmetratges guardonats.

                    Josep Martin, Santiago Macip i Raimon Miranda (d'esquerra a dret) durant la presentació avui a Can Comas

 

 

 

 

Fitxers adjunts:

DocumentMida
Programa CINEMART 2016.jpg5 MB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir