Homenatge a Salvador Espriu, amb motiu del centenari de l'escriptor organitzat per l'Associació Cultural Mare Nostrum

10 de Abril de 2013

Tindrà lloc a Can Comas , a partir d’un quart de nou del vespre

Aquest 2013 any es l'Any Espriu, amb motiu del Centenari del poeta, dramaturg i narrador catala Salvador Espriu. Per aquest motiu, aquest divendres es fara a Pineda un acte d'homenatge a l'escriptor, organitzat per l'entitat Mare Nostrum i a carrec de la doctora en Filologia Catalana per la UAB, i professora universitaria Olivia Gassol. Espriu, nascut l'any 1913 a Arenys de Mar, va destacar per la seva capacitat d'innovar en la narrativa, segons ha explicat la filologa Olivia Gassol, especialista en Espriu.


Segons la filologa Olivia Gassol, Espriu destaca com a poeta en dos aspectes: per la lirica (en obres com "Cementiri de Sinera") i per la poesia mes compromesa i civica (en obres com "La pell de Brau).


A Salvador Espriu, a partir de l'any 1969, se'l va proposar per al premi Nobel de Literatura en diverses ocasions. Va ser Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 1972 i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya el 1980. L'homenatge a Espriu, organitzat per l'Associacio Cultural Mare Nostrum amb la conferencia d'Olivia Gassol, sera divendres a partir d'1/4 de 9 del vespre a l'auditori de Can Comas. Tambe es fara un petit recital de poemes d'Espriu interpretats per Josep Massague i Maria Poch, i la interpretacio d'una canco amb lletra d'Espriu que ha adaptat el pinedenc Josep Coll.
 

Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir