Festa Major 2014

Viu Pineda, viu la festa!

La Festa Major és, sens dubte, una de les tradicions més arrelades en el bagatge cultural i social del nostre municipi; i malgrat això, cada any es reinventa per trobar noves formes de viure la festa. Perquè aquest és precisament el gran valor de les tradicions: no que pervisquin en el record, sinó que reneixin una i altra vegada, i formin part del nostre present, com si fos el primer cop que les vivim.

Una renaixença on tenen un paper protagonista, d’una banda, les noves generacions, que obliden per un dia la postmodernitat i gaudeixen dels actes com ho van fer, i ho fan, els seus pares, avis...; i, de l’altra, les entitats del municipi, que són les grans portadores d’aquest llegat que és la Festa Major, i que participen directament en l’organització d’una part molt important del seu programa.

Enguany, la Festa Major es renova una vegada més, amb nous actes, com la Diada Castellera, amb nous espais, com la Plaça Espanya, i amb nous espectacles, com el programa de la Festa Xic, amb la que es vol incorporar els més menuts a la tradició de viure la Festa Major. I, a la vegada, continua sent la Festa de sempre, amb el pregó, el correfoc, les sardanes, els balls, la fira d’atraccions i els focs artificials.

La Festa Major, doncs, està més viva que mai, i us proposa uns dies de diversió, cultura i tradició, perquè els visqueu amb l’alegria i l’orgull de ser de Pineda.

Viu Pineda, viu la Festa!
Xavier Amor i Martín
Alcalde de Pineda de Mar